Logotype

HusCompagniet leverede øget omsætning og flot driftsoverskud i 2019

2019 var endnu et stærkt år for kerneforretningen i HusCompagniet, som i dag kan præsentere et årsregnskab med øget omsætning og flot driftsoverskud i kerneforretningen. Langt størstedelen af væksten kom fra aktiviteter i Danmark, hvilket resulterede i cirka 1.700 nyopførte huse i 2019.

HusCompagniet kan dermed befæste sin førerposition på det danske marked:

”Vi er stolte af igen at levere et regnskab med øget omsætning og driftsoverskud. Vores omsætning i Danmark er steget med næsten 15 %, mens vores EBITDA steg med 8,5 %. Det er et resultat, som understøtter vores stærke position i kerneforretningen, og som vi kan være stolte af,” siger Group CEO i HusCompagniet, Martin Ravn-Nielsen.

2019 var samtidig et år med strategiske justeringer. Martin Ravn-Nielsen, der har været CEO i Danmark, er udnævnt til Group CEO, mens Claus Hemmingsen, som kommer med solid erfaring som formand for DFDS A/S, Maersk Drilling og A.P. Møller Holdning, er tiltrådt som ny næstformand. De strategiske justeringer har også medført, at aktiviteterne i Tyskland og Sverige er lukket ned. Blikket er nu fast rettet mod kerneforretningen i det danske marked, hvor vækstpotentialet er stort:

”Vi har skruet blusset op for det danske marked med fokus på at skabe yderligere vækst i kerneforretningen samt via B2B-markedet. Her ser vi især gode muligheder for at opføre rækkehuse med henblik på investorsalg, mens der også fortsat er markedsandele at hente, når det gælder salg af typehuse til private, siger Group CFO i HusCompagniet, Mads Dehlsen Winther.

HusCompagniet står således godt rustet til fremtiden, som tegner både lys og grøn. 2019 var endnu et år, hvor forbrugerne efterspurgte HusCompagniets bæredygtige løsninger. Næsten hvert andet fra virksomheden var således udstyret med bæredygtige varmeforsyninger:

”Der er ikke nogen tvivl om, at fremtiden er bæredygtig. Det er også derfor, at vi har sat os 32 konkrete mål for, hvordan vi frem mod 2030 vil styrke bæredygtigheden i hele forretningen. I 2030 er det vores mål, at vi har reduceret CO2-udledning fra byggematerialer gennem vores huses levetid med 70 procent,” siger Group CEO i HusCompagniet, Martin Ravn-Nielsen.